Βαθμονόμηση LNG Δεξαμενής - LNG Tank Calibration

Βαθμονόμηση υγρού φυσικού αερίου (LNG) δεξαμενής.

Οι υπηρεσίες της Intertek για την βαθμονόμηση δεξαμενής υγρού φυσικού αερίου, προμηθεύουν με ακριβή ογκομέτρηση του πλοίου και της δεξαμενής ξηράς για αποθήκευσης LNG.

Βαθμονόμηση δεξαμενής πλοίου LNG:

Η βαθμονόμηση δεξαμενής πλοίου LNG ξεκινάει αρχικά στο ναυπηγείο, πριν την παράδοση. Για τα πλοία LNG που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, η βαθμονόμηση διεξάγεται σε αποβάθρα ξηράς ή στο αγκυροβόλιο. Οι δεξαμενές των πλοίων πλησιάζονται φυσικά και μετριούνται για την παραγωγή υψηλής ακρίβειας πινάκων της δεξαμενής έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν για λόγους μεταφοράς LNG.

Υπάρχουν δύο ειδών σχέδια δεξαμενής στην βιομηχανική παραγωγή του LNG. Η σφαιρική (Moss Rosenberg) σχεδίαση και η μεμβρανοειδής (Gaz Transport, Technigaz) σχεδίαση των LNG δεξαμενόπλοιων αποτελούν την πλειοψηφία των τρεχόντων παγκοσμίως LNG στόλων. Κάθε LNG δεξαμενή έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία χρειάζονται να αξιολογηθούν για να διαχωρίσουν σωστά ακριβείς διαστάσεις, να αναλύσουν τις θερμικές επιδράσεις των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της δεξαμενής, και να μετρήσουν τις προσαρμογές ή τις διορθώσεις (κλίση, αντιστάθμιση, πυκνότητα, θερμοκρασία κ.ά.) που χρειάστηκαν για να μεταφραστεί το μετρημένο υγρό επίπεδο σε ακριβή υγρή ογκότητα.

Βαθμονόμηση δεξαμενής ξηράς LNG:

Οι περισσότερες δεξαμενές ξηράς LNG είναι κυλινδρικές στο σχεδιασμό τους, και μετριούνται με παρόμοιο τρόπο όπως αυτόν άλλων κυλινδρικών δεξαμενών (αργού πετρελαίου, βενζίνης, κ.ά.). Όπως και στα δεξαμενόπλοια, ειδική προσοχή δίνεται στις θερμικές ιδιότητες των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή της δεξαμενής ξηράς, για να καθορίσουν και να μετρήσουν οποιαδήποτε προσαρμογή ή διόρθωση που θα ήταν αναγκαία για την μετάφραση του μετρημένου υγρού επιπέδου στάθμης σε ακριβή υγρή ογκότητα.

Βιομηχανικά Πρότυπα και Κυβερνητική Συμμόρφωση:

Τα δεξαμενόπλοια LNG και η Βαθμονόμη ξηρών δεξαμενών που πραγματοποιούνται από την Intertek ακολουθούν τις οδηγίες των πελατών σύμφωνα με δημοσιευμένα βιομηχανικά πρότυπα και συμμορφώσεις με την συμφωνία του κράτους των ρυθμιστικών αρχών της Αυστραλίας, του Κατάρ, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Ιταλίας, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Ομάν, της Αμερικής και άλλων εθνών. 

 
 

Χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε κάποια ερώτηση;