Πιστοποίηση προϊόντων για εξαγωγές στη Ρωσία και την τελωνειακή ένωση (Russia and Custom Union)

Απαιτείται συμμόρφωση με τους τεχνικούς κανονισμούς της τελωνειακής ένωσης κατά την εξαγωγή στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση - EAEU (πρώην τελωνειακή ένωση). Τα κράτη μέλη είναι: Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αρμενία και Κιργιστάν.

Τα συστήματα πιστοποίησης GOST για μεμονωμένα κράτη μέλη αντικαθίστανται σταδιακά από την πιστοποίηση στους τεχνικούς κανονισμούς της Τελωνειακής Ένωσης (CU TR).

Οι τεχνικοί κανονισμοί είναι παρόμοιοι με τις οδηγίες, που καλύπτουν τις απαιτήσεις σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος. Κάθε TR υποστηρίζεται από GOST και άλλα πρότυπα όσον αφορά τις απαιτήσεις για συγκεκριμένα προϊόντα και τις μεθόδους δοκιμών.

Τα προϊόντα που αξιολογούνται επιτυχώς με τους τεχνικούς κανονισμούς της τελωνειακής ένωσης επισημαίνονται με σήμανση συμμόρφωσης EAC (το EAC αντιπροσωπεύει τη συμμόρφωση της Ευρασίας). Το σήμα EAC ισχύει για εξαγωγές και προϊόντα που κατασκευάζονται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Αρμενία και το Κιργιστάν.

Επί του παρόντος, υπάρχουν αρκετοί τύποι αξιολόγησης της συμμόρφωσης ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος: πιστοποίηση ή δήλωση στα εθνικά συστήματα GOST, πιστοποίηση ή δήλωση της τελωνειακής ένωσης TR, δήλωση κράτους.

Πρέπει να υπάρχουν ισχύοντα έγγραφα αξιολόγησης της συμμόρφωσης για τον εκτελωνισμό και για πώληση ή / και εμπορία εντός των κρατών μελών.

Τα προϊόντα που καλύπτονται επί του παρόντος από τους τεχνικούς κανονισμούς είναι: βιομηχανικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός χαμηλής τάσης, εξοπλισμός που προορίζεται για επικίνδυνες περιοχές, υφάσματα, υποδήματα και αξεσουάρ για ενήλικες, όλα τα παιδικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των καλλυντικών, των τροφίμων και των επίπλων.

Η Intertek τακτοποιεί αυτά τα υποχρεωτικά πιστοποιητικά από την έναρξη του προγράμματος. Το προσωπικό μας είναι εμπειρογνώμονες στο πρόγραμμα πιστοποίησης για την Τελωνειακή Ένωση και έχει εκτενή γνώση των απαιτήσεων και των στόχων της και έτσι μπορεί με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα να βοηθήσει τους εξαγωγείς στη διευκόλυνση του εμπορίου.

Οι ειδικοί της Intertek θα μπορούν να σας συμβουλεύσουν για την πιστοποίηση που χρειάζεστε και να σας προσφέρουν μια εξατομικευμένη υπηρεσία που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία πιστοποίησης.

Τα πιο κοινά ισχύοντα πιστοποιητικά (δεν περιορίζονται σε) είναι:

  • Πιστοποιητικό συμμόρφωσης CU TR
  • Δήλωση συμμόρφωσης CU TR
  • Πιστοποιητικό συμμόρφωσης Gost-R
  • Δήλωση συμμόρφωσης Gost-R
  • Κρατική εγγραφή
  • Πιστοποίηση πυρασφάλειας
  • Αιτιολόγηση της ασφάλειας
  • Τεχνικό διαβατήριο
  • Επιστολή απαλλαγής

 

 

Χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε κάποια ερώτηση;