Πιστοποιητικό συμμόρφωσης για εξαγωγές στο Κατάρ (Qatar)

Οι εξαγωγές στο Κατάρ ανταλλακτικών οχημάτων, ελαστικών και ορισμένων ηλεκτρικών προϊόντων απαιτούν ένα υποχρεωτικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης για τον εκτελωνισμό. Η κυβέρνηση του κράτους του Κατάρ, μέσω του Υπουργείου Επιχειρήσεων και Εμπορίου του Κατάρ - Τμήμα Προστασίας των Καταναλωτών και ο Γενικός Οργανισμός του Κατάρ για Standards and Metrology (QGOSM), έχει εκδώσει ένα σύνολο αυστηρών κανόνων που ρυθμίζουν την εισαγωγή και πώληση ανταλλακτικών οχημάτων και ελαστικών οχημάτων.

Οι εξαγωγείς στο Κατάρ πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αυστηροί κανόνες που διέπουν την εισαγωγή και την πώληση ανταλλακτικών οχημάτων και ελαστικών οχημάτων και ορισμένων ηλεκτρικών προϊόντων που απαιτούν πιστοποιητικό συμμόρφωσης για τον εκτελωνισμό.

Η εγκύκλιος που εκδίδεται από την Αρχή αναφέρει ότι «οι τελωνειακές αρχές του Κατάρ δεν θα επιτρέπουν την εισαγωγή ρυθμιζόμενων προϊόντων, εκτός εάν συνοδεύονται από μια επιτροπή που εκδίδεται από εγκεκριμένο οργανισμό από τη χώρα προέλευσης. Ανέφερε επίσης ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των προτύπων GSO, θα επιβληθεί βαρύ πρόστιμο στους εισαγωγείς.

Η Intertek έχει λάβει την έγκριση για τη διεξαγωγή της πιστοποίησης αυτών των προϊόντων από την QGOSM για συμμετοχή στο πρόγραμμα και την έκδοση πιστοποιητικών συμμόρφωσης (CoC) για τις εξαγωγές ρυθμιζόμενων προϊόντων στο Κατάρ.

Τα ακόλουθα προϊόντα ρυθμίζονται στο πρόγραμμα συμμόρφωσης του Κατάρ για την πρώτη και τη δεύτερη φάση εφαρμογής:

  • Ελαστικά οχήματος
  • Ζώνες ασφαλείας
  • Ζάντες τροχού
  • ΤΑΚΑΚΙΑ ΦΡΕΝΩΝ
  • Ανεμιστήρες εξάτμισης
  • Ηλεκτρικά σίδερα
  • Στεγνωτήρες μαλλιών
Τα ελαστικά οχήματος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, αλλά δεν απαιτούν ξεχωριστό πιστοποιητικό συμμόρφωσης (CoC), καθώς τα τελωνεία της Qatari και η QGOSM θα αποδεχθούν πιστοποιητικά συμμόρφωσης Gulf Standard Organisation (GSO) αντί για CoCs για αποστολές ελαστικών που εξάγονται στο Κατάρ.

 

Κάθε αποστολή εισαγόμενων εμπορευμάτων, η οποία περιέχει ρυθμιζόμενα προϊόντα, συνοδεύεται από πιστοποιητικό συμμόρφωσης (CoC) που εκδίδεται από εξουσιοδοτημένο οργανισμό πριν από την αποστολή.

Το CoC είναι ένα υποχρεωτικό έγγραφο εκτελωνισμού στο Κατάρ που υποβάλλεται από τον εισαγωγέα για την εκκαθάριση των ρυθμιζόμενων αποστολών.

Η CoC επιβεβαιώνει ότι τα ρυθμιζόμενα προϊόντα συμμορφώνονται με τα ισχύοντα πρότυπα Qatar / GSO ή τα διεθνή αντίστοιχα πρότυπα.

 

Χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε κάποια ερώτηση;