Σας δίνετε η δυνατότητα να προσδιορίσετε και να μετριάσετε τον κίνδυνο στις λειτουργίες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις επιχειρηματικές διαδικασίες.
Μάθε περισσότερα
Αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας πληρούν τα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας, βιωσιμότητας και απόδοσης.
Μάθε περισσότερα
Επικύρωση των προδιαγραφών, της αξίας και της ασφάλειας των πρώτων υλών, των προϊόντων και των στοιχείων σας.
Μάθε περισσότερα
Επιβεβαιώνοντας επίσημα ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας πληρούν όλα τα αξιόπιστα εξωτερικά και εσωτερικά πρότυπα.
Μάθε περισσότερα
Το HACCP είναι μια διεθνώς αποδεκτή μέθοδος πρόληψης της μόλυνσης των τροφίμων από χημικούς, μικροβιολογικούς και φυσικούς κινδύνους.
Το Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου Κινδύνου (HACCP), είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα ασφάλειας των τροφίμων που εστιάζει στα συστήματα που απαιτούνται για τον εντοπισμό και τη διαχείριση πιθανών κινδύνων που προκαλούν οι καταναλωτές από τους καταναλωτές. Αφορά σε οποιονδήποτε οργανισμό που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στην τροφική αλυσίδα, όπως αγροκτήματα, αλιεία, γαλακτοκομικά προϊόντα, μεταποιητές κρέατος και πάροχοι υπηρεσιών τροφίμων όπως εστιατόρια, νοσοκομεία και υπηρεσίες τροφοδοσίας.
Το HACCP είναι ένα σύστημα διαχείρισης κινδύνων που έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό, την αξιολόγηση, την αξιολόγηση και τον έλεγχο των κινδύνων σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής τροφίμων. Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους κινδύνους και τις πιθανές αιτίες των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και χρησιμοποιούν προληπτικούς ελέγχους σε κρίσιμα σημεία. Τα κρίσιμα σημεία ελέγχου μπορεί να περιλαμβάνουν την αλυσίδα εφοδιασμού, την εκπαίδευση και την επίβλεψη των εργαζομένων, την αποθήκευση, την προετοιμασία, το χειρισμό, το μαγείρεμα έως το σερβίρισμα. Καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πραγματοποιείται και να παρακολουθείται σχολαστικά. Το HACCP έχει διεθνή αναγνώριση ως το πιο οικονομικώς αποδοτικό μέσο για τον έλεγχο της τροφικής νόσου και υποστηρίζεται από την Κοινή Επιτροπή FAO / WHO Codex Alimentarius.
Ένα ικανό και σωστά εφαρμοσμένο πρόγραμμα HACCP μπορεί να μειώσει την πιθανότητα παραπόνων πελατών ή δαπανηρών ανακλήσεων και να παρέχει στους πελάτες σας, το κοινό και τις ρυθμιστικές υπηρεσίες διαβεβαίωση ότι ένα πρόγραμμα ασφάλειας των τροφίμων διαχειρίζεται καλά.
Σήμερα, πολλοί από τους κορυφαίους κατασκευαστές και προμηθευτές του κόσμου χρησιμοποιούν το σύστημα HACCP ως βάση για τα προγράμματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων και για τη συμμόρφωση με τα προγράμματα ελέγχου της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια των Τροφίμων (GFSI). Το σύστημα είναι ένα κρίσιμο στοιχείο των αναγνωρισμένων από GFSI προτύπων όπως SQF, FSSC 22000, GlobalGAP και BRC.
Η Intertek είναι ένας έμπειρος και παγκοσμίως σεβαστός οργανισμός πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων, με μια ολοκληρωμένη σουίτα Good Catering Practice (GCP) και άλλα σημαντικά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων, όπως πιστοποιήσεις αναγνωρισμένες από το GFSI και ISO 22000: 2018.
Χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε κάποια ερώτηση;
Description